Mokymo priemonė

Baltymai

← Grįžti į sąrašą

Baltymai, jų sudėtis. Baltymus sudarančių aminorūgščių ypatybės, biogeninių aminorūgščių struktūra ir įvairovė. Žiniatinklyje pateikiamos visų baltymus sudarančių aminorūgščių formulės ir pavadinimai. Baltymų molekulių sandara ir struktūros. Galimybė atpažinti peptidinį ryšį struktūrinėse baltymų formulėse. Pirminė ir antrinė baltymų struktūros, vandenilinis ryšys ir antrinė baltymų struktūra. Pratybos. Galimybė klysti, taisyti, pasitikrinti. Pratybų užduočių lapas. Filmuotas demonstracinis bandymas: „Įvairių veiksnių poveikio baltymams tyrimas“. Baltymų reakcijos organizme (animacija, schemos). Kokybinės baltymų reakcijos (filmuotas demonstracinis bandymas). Baltymų reikšmė gyviesiems organizmams. Pratybos. Galimybė klysti, taisyti, pasitikrinti. Pratybų užduočių lapas. Testas „Baltymai, jų sandara ir struktūros, baltymų reikšmė gyviesiems organizmams“.

Pradėti

Detali informacija

Dalykas

Chemija

Klasės

10, 11, 12

Kalba

lietuvių

Autorius

Eva Valma, Egidijus Griškonis

ID numeris

LTLOM org_chem_27

Platintojas

UAB "Spora"

Autorių turtinės teisės

Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 License

Mokama

Ne

Techniniai reikalavimai

Ekrano raiška (ne mažesnė) – 1280 x 800. Procesoriaus dažnis (CPU) – 1 GHz ir daugiau. Operatyvioji atmintis (RAM) – 1GB ir daugiau. Rekomenduojama naršyklė – Mozilla Firefox. Rekomenduojama naudoti ne senesnius, nei šiuos mobiliuosius įranginius – Samsung Galaxy Tab 10.1, Google Nexus 7, Google Nexus 10, Apple iPad 3

Pasiekimai

Bendroji programa

  • Chemija (9,10 kl.)
  • Chemija (11,12 kl.) BK
  • Chemija (11,12 kl.) IK

Veiklos sritys

  • 7. Organinių junginių sandara, savybės ir taikymas
  • 8. Gyvybės chemija
  • 7. Organinių junginių sandara, savybės ir taikymas
  • 8. Gyvybės chemija

Gebėjimai

  • 7.6. Taikyti įgytas žinias apie medžiagų savybes organinėms medžiagoms atpažinti.
  • 8.2. Paaiškinti aminų ir aminorūgščių, baltymų sandarą ir savybes.
  • 7.6. Taikyti įgytas žinias apie medžiagų savybes organinėms medžiagoms atpažinti.
  • 8.2. Paaiškinti aminų ir aminorūgščių, baltymų sandarą ir savybes.

Žinios ir supratimas

Panašios mokymo priemonės

{{keyword.name}}, ir {{learningContent.keywords.length-3}} {{(learningContent.keywords.length-3) | caseByNumber:{single:'sco-keywords-single', zero: 'sco-keywords-zero', defaults: 'sco-keywords-default'} }}

Nėra