Įvyko informaciniai nuotoliniai verslo ir švietimo bendruomenės susitikimai

← Grįžti į sąrašą

Naujiena

2020-09-24 19:44 | Raktažodžiai: Skaitmeninės mokymo priemonės | Šaltinis: Ugdymo sodas

Tęsiame informacinių susitikimų nuotoliniu būdu švietimo bendruomenei ciklą. Susitikimuose verslo įmonės pristato ugdymui skirtas inovacijas, skaitmeninius mokymo įrankius, priemones ir mokymo metodikas.

,,Gyvų vadovėlių“ erdvė – platforma, kurią kuriant stengtasi pozicionuoti į tris mokymosi segmentus: virtualią mokymosi aplinką (Moodle, Canva, Blackboard ir kt.), turinio įrankius (Microsoft Word, Microsoft PowerPoint ir kt.) ir komunikaciją (Zoom, Facebook, Skype ir kt.),“ – teigė UAB ,,Vadovėlis Online“ atstovai rugsėjo 22 dieną vykusiame informaciniame nuotoliniame susitikime Vadovėlis. Online „Gyvų vadovėlių“ erdvė. Susitikimo metu pristatyta, kaip šioje platformoje patiems mokytojams galima lengvai personalizuoti mokomąjį turinį, papildyti savu mokomuoju turiniu, ir daugelis kitų įdomių ir naudingų sprendimų. Pasak platformos kūrėjų, ,,Gyvų vadovėlių“ erdvė palaiko dažniausiai naudojamų dokumentų formatus. Importuodama juos automatiškai paverčia interaktyviu turiniu, taip sukurdama turiniui pridėtinę vertę. Algoritmai automatiškai surenka ir susieja su mokomąja medžiaga išorinę, susijusią informaciją iš įvairių šaltinių (Wikipedia, Google, YouTube ir kt.), taip praplečiant pateikiamos mokomosios medžiagos galimybes. Tai platforma, leidžianti nenaudojant labai plataus įrankių spektro, pasiekti norimą rezultatą, tai yra perduoti žinias mokiniams.

Kuo edukacinis įrankis ,,Photon Robot“, naudojamas ugdomosiose veiklose, skiriasi nuo kitų robotų? Pasak UAB ,,Lantelis“ atstovų, šis robotas skiriasi nuo kitų robotų tuo, kad jis yra gaminamas kaimyninėje šalyje Lenkijoje ir visas turinys, kaip jį naudoti ugdymo procese, pamokose, yra sukurtas pagal Lenkijos švietimo ministerijos gaires, kurios yra panašios kaip ir Lietuvoje. Taip pat šis robotas turi daug nuostabių funkcijų, pritaikymų kasdienei veiklai ir suteikia džiaugsmo ne tik mokytojams, bet ir vaikams. Savo sėkmės istorija, pritaikant šį edukacinį įrankį, pasidalino Gedimino miesto mokyklos darželio direktorė Laura Stankevičiūtė rugsėjo 23 dieną vykusiame informaciniame nuotoliniame susitikime Edukaciniai robotai Photon. Kodėl ,,Photon“ yra ypatingas? ,,Photon Robot“ – tai pirmasis pasaulio robotas, kuris vystosi kartu su vaikais ir kuris padeda mokytojams įtraukti kodavimą į šiuolaikinį mokymą,“ – teigė pranešėjai. Kalbant apie grafines sąsajas, šis robotukas yra pritaikomas darbui su pačiais mažiausiais, pradedant nuo 4–5 metų. O patys vyriausi vaikai gali būti 14–15 metų amžiaus, priklausomai nuo pačio ugdymo turinio, nes su šiais robotukais mokytojai gali ir programuoti, ir nustatinėti sekas. Robotas turi įvairius priedus, kurie išplečia ,,Photon“ galimybes: ,,Photon magic Dongle“, ,,Photon“ pamokų planai, edukacinis kilimėlis, mokymo kortelės bei individualizuoti lipdukai. Nuoseklumas, praktika, vaikų stebėjimas, pokyčio kūrimas ir refleksija – žingsniai sėkmingo įrankio pritaikymo link.

 

 

Rita Baškienė

Nacionalinės švietimo agentūros

Ugdymo turinio departamento

Mokymo priemonių skyriaus metodininkė

El. p. rita.baskiene@nsa.smm.lt

 

...

{{news.createdOn | date:'yyyy-MM-dd HH:mm'}} | Raktažodžiai: {{keyword.name}}; | Šaltinis: {{news.sourceName}} Ugdymo sodas

| Ištrinti