Metodinė medžiaga

Metodinė medžiaga skirta bendrojo ugdymo mokyklų klasių vadovų, švietimo pagalbos specialistų bei mokytojų darbui su įvairaus amžiaus vaikais

← Grįžti į sąrašą

Anotacija

Knyga apie prekybą žmonėmis yra skirta darbui su įvairaus amžiaus vaikais. Leidinyje pateikiamas trumpas temos terminų žodynėlis ir teorinis įvadas apie šiuolaikinės vergovės sampratą. Ypatingas dėmesys skiriamas prekybos vaikais ir vaikų išnaudojimo atvejams. Atskiras skyrius skirtas prekybos žmonėmis intervencijai mokykloje. Čia pristatomi mokyklos veiksmai identifikavus ir/ar gavus informaciją apie mokinį, patiriantį riziką arba jau nukentėjusį. Pateikiama informacija, kaip atpažinti rizikos veiksnius, tinkamai reaguoti bei teikti pagalbą. Pateikiami prevencinių užsiėmimų, kurie gali būti naudojami ugdymo proceso metu arba vedant klasės valandėles, pavyzdžiai. Medžiagoje nagrinėjamos realios situacijos, su kuriomis susiduria viešosios įstaigos.

Leidinys parengtas įgyvendinant Nacionalinės švietimo agentūros ES projektą „Pedagogų ir švietimo pagalbos specialistų kvalifikacijos tobulinimas“ (Nr. 09.2.2-ESFA-V-707-02-000). 2022 m., Vilnius.