Kviečiame susipažinti ką siūlo parodos „Mokykla 2020“ ATRADIMŲ LABORATORIJŲ kanalas

← Grįžti į sąrašą

Naujiena

2020-11-19 15:24 | Raktažodžiai: atradimų laboratorijos; Mokykla2020 | Šaltinis: Ugdymo sodas

Pirmą kartą istorijoje paroda MOKYKLA 2020 vyks virtualioje aplinkoje, tad visus šios unikalios parodos lankytojus ATRADIMŲ LABORATORIJŲ KANALAS lapkričio 20–21 dienomis kviečia jungtis ir aktyviai dalyvauti veiklose nuotoliniu būdu. Visi parodos MOKYKLA 2020 renginiai nemokami, tad suteikiama puiki galimybė ne tik pasisemti teorinių žinių, bet ir praktiškai išmėginti įdomias, aktyvias veiklas, patirti aibę gerų emocijų. Šių metų parodos tema „Skaitmeninė mokykla: ateitis vyksta dabar“.

Su visomis „ATRADIMŲ LABORATORIJOMIS“ jau galite susipažinti parodos PROGRAMOJE >>>>

Šiemet, kaip ir kasmet, lankytojų lauks daugybė Atradimų laboratorijos renginių, kurių tematika ir įvairovė nepaliks abejingų: nuo konstravimo iki gamtamokslinio pažinimo, gamtos ir emocijų patyrimų, įvairių eksperimentų, meninio polėkio išlaisvinimo ir t. t. Veiklas šiose laboratorijose organizuos mokytojai, vaikų darželių auklėtojai, universiteto mokslininkai ir kt. Su keliomis laboratorijomis galite susipažinti ir čia.

 

PRISILIESTI PRIE SVAJONĖS!

Pranešimo „Svajonių klasė“ metu Šiaulių r. Kuršėnų Pavenčių mokyklos-daugiafunkcio centro anglų kalbos mokytoja-ekspertė Staselė Riškienė kvietė susipažinti su inovatyvia mokymosi aplinka – svajonių klase, o praktinio užsiėmimo dalyvius lapkričio 20 d. 11.00 val. ji kvies leistis į virtualųjį turą po svajonių klasę bei mokys, kaip susikurti savo virtualųjį turą klasėje ar bet kurioje pasaulio vietoje su turiniu ir užduotimis mokiniams. Atradimų laboratorijos metu bus naudojamasi „Google“ įrankiais: „Poly Tours“, „Tour Creator“ ir „Expeditions“.

 

PAŽINTI ORNAMENTŲ PASLAPTIS!

Norite sužinoti daugiau paslapčių apie ornamentus? Lapkričio 20 d. 11.00 val. 30 min. lektorė Aistė Ignatavičienė kviečia užsukti į Atradimų laboratoriją ir išmokti pasigaminti du, paviršių užpildančios figūros, šablonus: iš stačiakampio ir trikampio formos suformuoti paviršių užpildantį ornamentą. Tik čia pamatysite paviršių uždengiančių figūrų algoritmų pavyzdžius ir sužinosite, kaip juos panaudoti kasdienybėje.

 

IŠMĖGINTI ARCHEOLOGIJĄ!

Archeologija, pasirodo, įmanoma net ir darželyje. Norite įsitikinti? Lapkričio 20 d. 12.00 val. 30 min. Kėdainių lopšelis-darželis „Žilvitis“ komanda parodos lankytojų lauks tam, kad papasakotų, kas yra archeologija, ką ir kaip veikia archeologai? Ir ne tik papasakos, bet ir skatins išbandyti archeologo darbą, mokys kasinėti bei atrasti tai, kas nuo senovės yra pasislėpę po storu žemės sluoksniu. Be to, galėsite sužinoti, kaip apdoroti ir fiksuoti informaciją apie radinius. Lektorės Ina Gustienė, Gitana Juodienė, Agnė Milašienė tikisi pažadinti kiekvieno šios laboratorijos lankytojo susidomėjimą archeologija.

 

RAŠYTI ATEITIES LAIŠKUS ANT MOLIO!

Keramika – malonus ir raminantis darbas su moliu. Molis sugeria neigiamas emocijas, o lipdymo procesas – minkyti, lipdyti, gadinti ir vėl iš naujo kurti – suteikia daug gražių bei džiaugsmingų akimirkų. Pirmąją parodos Jonavos Justino Vareikio progimnazijos lektorių komanda kvies įsitraukti į aktyvią tiriamąją ir kūrybinę veiklą, atskleisti mokymosi tyrinėjant praktinio taikymo galimybių įvairovę, atrasti ryšį tarp įvairių mokomųjų dalykų, mokytis tyrinėti ir kurti… Svarbiausia, padės suprasti, kad negabių žmonių nėra, tiesiog visur reikia įdėti pastangų.

Lektorės kviečia visus prisijungti, nes, pasak jų, lipdydami iš molio išlaisvinsite savo fantaziją, susipažinsite su molio plastinėmis savybėmis, išmoksite išploti, kočioti, pjauti, rašyti jame, kurti reljefinius kūrinius. O dar turėsite galimybę pamatyti kaip žiedžiama žiedimo ratu. Smalsu, ką galėsite nusilipdyti? Tai mini laiškelis augalėliui. Laiškelis iš molio su magnetu, kad būtų galima lengvai pakabinti ant vertikalių metalinių paviršių. Lektorės teigia, jog tokią mažą dovanėlę kiekvienas nesunkiai galės pasigaminti namuose nuotoliniu būdu, turėdami minimalias priemones ir taip nudžiuginti savo artimuosius.

Gal tai taps jūsų dovana artimiesiems gimtadienio, Kalėdų ar kita proga?

Taip pat Atradimų laboratorijų kanalo lankytojų lauks Muilo dirbtuvės, kuriose, greičiausiai, net per nuotolį galėsite užuosti visą spektrą įvairiausių aromatų, muzikos garsuose gimstantis teatras mažiesiems iš juodos ir baltos spalvų, daugybė bandymų ir atradimų, emocijų pliūpsniai, žinių bagažas, STEAM veiklos, robotai ir t. t.

 

 

Susitikime ir išmėginkime pačias įdomiausias veiklas drauge! Geras emocijas garantuoja 10-oji paroda MOKYKLA 2020!

Virtualią parodą MOKYKLA 2020 organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Nacionalinė švietimo agentūra bei „Litexpo“. Paroda vyks lapkričio 20–21 d.

Dalyvavimas parodoje – nemokamas!

Parodos programa ir registracija.

Visą informaciją apie parodą sekite tinklapyje PARODAMOKYKLA.LT

 

 

...

{{news.createdOn | date:'yyyy-MM-dd HH:mm'}} | Raktažodžiai: {{keyword.name}}; | Šaltinis: {{news.sourceName}} Ugdymo sodas

| Ištrinti